RETKIÄ JA TAPAHTUMIA

 Paltamon kesäteatteri  6.8.2020

Villinlännenkylä Los Coyotes 30.10.21.

Kohde oli hyvin mielenkiintoinen ja isäntäväki vierasvaraisia. Söimme myös maittavan lounaan ja kävimme ajelulla mönkkärivetoisella vankkurilla. 

Turkansaari 6.8.2022

Paljon historiaa ja katseltavaa menneiltä ajoilta. Aluksi nautimme lohikeiton lisukkeineen, jonka jälkeen tutustuimme alueen historiaan. 

 

 

OULUJÄRVI LEADER -HANKE PIENET RAKENNELMAT

TULIPAIKKA, KATOS SEKÄ KANOOTTILAITURI

Rakentaminen on saatu päätökseen ja avajaiset pidetty 1.9.2019. Sää suosi, runoja kuultiin, juotiin kahvia ja syötiin muurikkalettuja. Katso kuvista, miltä rakennus näyttää. Kanoottilaituri ei ehtinyt vielä paikoilleen avajaisiin mennessä, koska se toimitti kahvilan pöydän virkaa. Nyt sekin on saatu paikoilleen. 

TULIKATOKSEN SÄÄNNÖT

Säännöllistä huoltoa ei ole, kyläyhdistyksen väki käy tarkistus- ja siivouskäynneillä satunnaisesti. Siksi käyttäjien on tärkeää huolehtia omien jälkien siivoamisesta.

Samoin säännöllistä polttopuuhuoltoa ei ole, joten kannattaa varautua omilla puilla.

Seinällä on tarkemmat käyttöä koskevat säännöt yhteystietoineen.

Paikka on kaikille avoin. Ole huomaavainen muita kohtaan.

Ennen kaikkea, nauti katoksen ja tulisijan tuomasta tunnelmasta ja rentoudu ennen matkan jatkamista.                          

            

 

KIRJOJA MYYNNISSÄ

Vielä on jäljellä ostettavaksi Kankarin kyläkirjoja. 439 sivua Kankarin tiloista, taloista ja asukkaista kertovaa historiaa ja lähimenneisyyttä. Hinta yksittäin 50 euroa, vähintään 10 kpl ostettuna alennus 10 %. Toinen myynnissä oleva kirja on Alpo Karjalaisen vanhempi runokirja Sateenkaari saa silmät loistamaan, hinta 15 euroa. Näistä voi kysellä p. 040 581 5735/ Heimo.

TAPAAMISIA

Sunnuntaina 15.9.19 makkaranpaistossa isolla porukalla. Väkeä oli tuvan täydeltä, eli  Neulansilmään näyttäisi helposti mahtuvan kerralla 20 henkilöä tulistelemaan. Taas nähtiin, miten kankarilaisilla vakituisilla ja vapaa-ajanasukkailla yhteishenki pelaa. Tulikatoksen nimeksi vahvistettiin nyt tämä Neulansilmä. 

Suosittu hetki nuotion ympärillä sateelta suojassa.

ÄITIENPÄIVÄN LOUNAS

Kyläyhdistys järjestää vuosittain äitienpäivänä lounaan kankarilaisille äideille. Myös muut perheenjäsenet voivat osallistua omakustanteisesti tähän tapahtumaan, joka ostetaan palveluna paikallisilta yrityksiltä. 

 

 

ERKINPÄIVÄN HAUENPAISTO- TAPAHTUMA

Tapahtuma järjestetään vuosittain Erkin päivän tietämillä, kun jäät ovat sulaneet. Kyläyhdistys tarjoaa asukkailleen ja mökkiläisille paistettua haukea ja kahvit.

LIIKUNTA JA RETKET

Järjestämme retkiä makkaranpaistoineen ym. mukavaa luonnossa liikkumista erikseen ilmoitettavina ajankohtina. Mahdollisuus myös lähteä kimppakyydeillä kauemmas patikoimaan eri luontopoluille, sieniretkille, nähtävyyksiä katsomaan, kyläkeskuksen liikuntaryhmiin tai muihin kohteisiin. Tervetuloa mukaan rennon iloiseen seuraan kaikki asukkaat ja mökkiläiset! Tiedustelut p. 0500 995041 / Tiina

VUOKRATTAVANA ASTIASTOJA

Kyläyhdistys vuokraa jäsenilleen edullisesti astiastoa ja muita tarvikkeita juhlakäyttöön. Astiastosta löytyy erilaisia kokonaisuuksia jopa sadalle hengelle katettavaksi. Vuokrattavana on myös pöytäliinoja, kannuja, kuohuviinilaseja, pumpputermoskannuja sekä muita oheistuotteita. 

Hintaesimerkkejä jäsenille 

Ruokailuastiasto sis. mm. lautaset, lasit, ruokailuvälineet                       5,00 / tusina

Kahviastiasto                                                                                                   5,00/ tusina

Pöytäliinat                                                                                                         1,00 / kpl

Pumpputermospullo                                                                                       2,00 / kpl

Kaasumuurikka, ei sis. kaasupulloa                                                             10,00

Kuohuviinilasit, helposti pakattavat ja kuljetettavat                                   5,00/ tusina                                                        

Vuokrausta myös ei-jäsenille sopimuksen mukaan.  Lisätietoa vuokrauksista antavat hallituksen jäsenet, joiden yhteystiedot löytyvät Hallitus-sivulta.

 

 

KYLÄYHDISTYS MYY TARPEETTOMIKSI JÄÄNEITÄ TARVIKKEITA

Myynnissä pieni määrä tarvikkeita ja astioita. Myynti tapahtuu tarjousten perusteella. Tuotteille on laitettu pohjahinta, jonka alle niitä ei myydä. Tarjoukset ja tiedustelut: kankarinkylayhdistys@gmail.com tai p. 0500 995041/ Tiina, 040 5815735/ Heimo.

Pohjahinta 50 snt/ yksitt. kpl, iso puukapusta 1 euro/ kpl sekä ruoka- ja kahvikalustoa 50 snt - 1 e/ kpl.

Erilaisia pellava- ym. liinoja. Astiapyyhe 50 snt/ kpl, Pellavapyyhe 1 e/ kpl, pöytäliinoja, myös pellavaisia, 5-10 e/ kpl.

Joulukoristeita 5 snt/ kpl, kuusenkynttilät 2 e, tuikkupussi 2 e, puinen pöytäkoriste 2 e, peili 5 e. Koko satsi 10 e.